Психологија

Психологија

За да се чувствувате подобро, треба да престанете да се жалите

admin
  Според резултатите од студијата направена на Универзитетот Мисури, луѓето кои со пријателите зборуваат за своите проблеми и интензивно се жалат од својот живот, изложени...
Психологија

Лутината е поштетна за здравјето на постарите луѓе отколку тагата

Biba
  Губењето на брачниот партнер постарите луѓе можат особено тешко да го доживеат, но една нова студија покажува дека емоција која преовладува во тие моменти...
Психологија

Сиромашните луѓе сочувствуваат повеќе отколку богатите

Biba
  Едно научно истражување покажало дека богатите луѓе потешко ги препознаваат сигналите на луѓето кои ги погодиле тешки животни проблеми. Припадниците на пониската социоекономска класа...
Психологија

Социјалната изолација во тинејџерските години може да доведе до хронични болести подоцна во животот

Biba
  Тинејџерите се можеби во право кога нивните проблеми поврзани со друштвото и пријателите ги сфаќаат како прашања на живот и смрт. Не е лесно...

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.