Наука

Наука

Поголемиот дел од бебињата родени во Англија и Велс во изминатата година, ги родиле немажени мајки

dart
За прв пат од 1845 година, во Англија и Велс се родени повеќе вонбрачни бебиња. Новата статистика открива дека бројот на новопечени мајки во изминатата...
Наука

Научниците пронајдоа микропластика во месото, млекото и крвта на домашните животни

dart
Научниците од Универзитетот Врије во Амстердам открија микропластика во човечката крв, откако ги анализираа примероците на 22 здрави возрасни лица. Mикропластиката била пронајдена во 17...
Наука

Германски научник верува дека пчелите се интелигентни и поседуваат емоции

dart
Ларис Читка, професор по сензорна и бихејвиорална екологија на универзитетот Квин Мери во Лондон, рече дека постојат сугестивни докази дека постои одредено ниво на свест...
Наука

Германците тврдат дека имаат нова идеја за неограничен извор на енергија

dart
Германските научници тврдат дека имаат нова идеја за неограничен извор на енергија, а таа вклучува употреба на краткотрајни ласерски импулси. Реакторот за фузија како неограничен...
Наука

Сонцето поминува низ циклуси, а во моментов е во фазата на голем соларен минимум

Biba
Нашата најголема sвезда, Сонцето, поминува низ различни фази и промени, исто како нас. Во моментов доживува помалку активна фаза наречена соларен минимум. Имено, Сонцето поминува...

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.