Гастрономија

Хамбургер супа

 

Потребни состојки:

1 главица ситно исечкан кромид

3 стебленца исечкан целер

2 исечкани моркови

450 г мелено говедско месо

4-5 чаши бујон од коска

250 г боранија

200 г брокула разделена на ситни цветчиња

1 патлиџан исечкан на парчиња

3 репки, излупени и исечени на парчиња

мешавина од италијански зачини

сол, бибер и магдонос по вкус

Начин на подготовка:

  1. Во тенџере на малку масло ставете ги кромидот, целерот и морковите, посолете и зачинете по вкус.
  2. Динстајте ја смесата додека да омекне кромидот, потоа додајте го меленото месо и убаво измешајте го да се разбие на ситни парченца. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. Додајте го бујонот и откако чорбата ќе зоврие, намалете ја температурата, додајте ја репката и поклопете го тенџерето со капак, да се вари следните 15 минути.
  4. Потоа додајте ги боранијата, патлиџанот и брокулата и варете уште 10 минути или додека да се свари зеленчукот.
  5. По потреба додајте уште зачини и сервирајте ја супата додека е топла, декорирана со ситно сечкан свеж магдонос.

На здравје!

 

Слични написи

Песто од босилек

Biba

Шведски чоколадни бомбици

Biba

Енергетски бомбици

admin

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.