Гастрономија

Лосос полнет со спанаќ и фета

 

Лесен и брз рецепт кој се подготвува за помалку од половина час.

Потребни состојки:

0,5 до 1 кг филе лосос без коски и без кожа

150 г издробено фета сирење

150 г млад спанаќ

1 лажица сенф

сол и бибер по вкус

маслиново масло

свежо оригано, ситно сечкано

Начин на подготовка:

  1. Филето пресечете го централно, да добиете две споени половини (како пеперутка), со внатрешната страна одозгора. Зачинете го со сол и бибер и намачкајте го со сенф.
  2. Наредете половина од спанаќот, врз него распоредете ја фетата, па врз сирењето втората половина од спанаќот. Внимателно свиткајте го лососот во ролна и врзете го со конец на неколку места за да не испадне филот за време на печењето.
  3. Премачкајте го со масло, сол, бибер и оригано и печете го во подмачкано тавче во претходно загреана рерна на 450°C околу 20 минути.
  4. Кога ќе се испече извадете го конецот и јадењето послужете го со свеж зеленчук.

На здравје!

Слични написи

Енергетски бомбици

admin

Проја со праз и сончоглед

Biba

„Пијан“ коктел од лубеница кој одлично ќе ве разлади

dart

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.