Гастрономија

Супербрза мексиканска чорба со пилешко месо

 

Потребни состојки:

2 лажици маслиново масло

450 г пилешко месо од копан и наткопан, исчистено од коските и кожата

1 лажица тако зачин

1 чаша смрзната пченка

1 чаша салца

950-1000 мл пилешки бујон

Начин на подготовка:

  1. Во длабоко тавче загрејте го маслиновото масло на средна температура. Месото исечкано на крупни парчиња (околу 2 см) ставете го во тавата, и со мешање пржете го околу 7-8 минути додека да ја изгуби розевата боја. Додајте го тако зачинот и измешајте.
  2. Додајте ги салцата, пченката и пилешкиот бујон, и откако чорбата ќе зоврие намалете ја температурата и гответе околу 5 минути додека да се сварат пченката и месото. Ако сакате погуста чорба, може да додадете сварен и испасиран грав.
  3. Супата послужете ја топла, декорирана со чипс, тркалца млад кромид или сечкан магдонос.

На здравје!

 

Слични написи

Протеинско ледено кафе од три состојки

admin

Пилешко “Алфредо” во рерна

Biba

Брза и едноставна италијанска чорба од грав

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.