Гастрономија

Топло чоколадо со Нутела

 

Потребни состојки:

250 мл млеко

70 мл слатка павлака

60 г чоколадо исечкано на парчиња (по можност темно, со 70 % какао)

3 лажици Нутела

шлаг за сервирање

Овие состојки се доволни за две чаши топло чоколадо.

Начин на подготовка:

  1. Млекото и слатката павлака сипете ги во лонче на шпорет, на средна температура.
  2. Кога ќе зоврие намалете ја температурата, додајте ги чоколадото и Нутелата и мешајте постојано додека да се стопат.
  3. Тргнете го лончето од шпорет, сипете го топлото чоколадо во две чаши и ставете шлаг одозгора. По желба, декорирајте со прелив од карамел. Уживајте во топлиот напиток.

На здравје!

 

Слични написи

Топла салата од киноа и зеленчук

Biba

Замрзнат десерт со карамел

Biba

Брзо непечено колаче со путер од кикирики и чоколадо

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.