Потребни состојки:
1 чаша стопен несолен путер
2 чаши мелени бисквити
2 чаши шеќер
1 чаша + 4 лажици путер од кикирики
150 г чоколадо
1 чаша = 200 мл
Начин на подготовка:
- Во сад помешајте ги стопениот путер, мелените бисквити и шеќерот, и мешајте да добиете хомогена смеса.
- Додајте го путерот од кикирики и повторно измешајте смесата да се изедначи.
- Оваа смеса сипете ја во тавче и убаво израмнете ја.
- Чоколадото заедно со четирите лажици путер стопете го и прелијте го врз колачето.
- Ставете го тавчето во фрижидер на 1-2 часа додека се стегне колачето и потоа исечетe го на коцки и сервирајте го.
На здравје!