Гастрономија

Домашна пикантна салца

 

Потребни состојки:

2 чили пиперчиња исчистени од семките и исечкани

1 чешне лук ситно исечкано

1/2 главица кромид ситно исечкана

сол и бибер

450 г патлиџани исечкани на ситни парчиња

2 лажици сок од лимон

1 лажица маслиново масло

1/2 чаша ситно исечкан коријандер (или магдонос)

Начин на подготовка:

  1. Во длабок сад ставете ги пиперчињата, лукот, кромидот, половина лажичка сол и 1/4 лажичка бибер.
  2. Додајте ги патлиџаните, сокот од лимон, маслиновото масло и нежно измешајте сè.
  3. На крај додајте го коријандерот и сервирајте ја салцата со чипс, препечен леб, како салата или гарнир.

На здравје!

 

Слични написи

Кремасти пилешки крокети

Biba

Модри патлиџани полнети со сирење

admin

Колаче со врело млеко

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.