Mercedes-Benz X класата претворена во возило за кампување

Matzker е германска компанија специјализирана за преработки и доработки на возилата на Land Rover за авантури.

Тие овој пат решија да се позанимаваат со возило што не е Land Rover. Го земаа Mercedes-Benz X класа.

Наместо делот за товар кој го има стандардниот Mercedes-Benz X, од Matzker изработија дел за спиење, престој и кујна. Во овој дел се влегува низ врата која се отвора вертикално. Внатрешноста е изработена од многу брусен метал.

Кујната вклучува два плински горилника, садопер и мал фрижидер. Просторот за седење и престој лесно се адаптира во простор за спиење, а доколку се отвори капакот, тогаш станува простор за спиење под отворено небо. На кровот има опција за дополнителен кревет.

Од Matzker го сменија и бесењето и го направија возилото повисоко.

За оние што сакаат да се одвојат подлабоко во дивината има опција од соларни панели, носач за резервно тркало, систем за топла вода, голем резервоар за дизел гориво, како и опрема за помош во случај на заглавување.

Цената на потполно опременото возило е над 180.000 евра.

Копирањето на содржината е забрането!