Огромен број луѓе и понатаму одбиваат да се потрудат малку подобро да ги заштитат своите електронски пошти, сметките и профилите на социјалните мрежи, па користатповеќе…

Гана е земја во која бамбусот е широко распространет. Постојат најразлични предмети изработени од бамбус, но велосипед од бамбус до сега не постоеше. Квабено Дансоповеќе…

Во понеделникот компанијата на Илон Маск SpaceX, лансираше рекорден број на сателити со едно лансирање. Беа лансирани дури 64 мали сателити. Покрај своевидниот рекорд наповеќе…