Select Page

BMW M2 Competition со 550 коњски сили

BMW M2 Competition со 550 коњски сили

MH 2 550 е ознаката зад која стои BMW M2 Competition, автомобил во кој тјунинг компанијата Manhart успеа да вгради додатни 140 ks.

Верувањето дека 410 ks и вртежен момент од 550 Nm се доволни за BMW M2 Competition, од германската тјунинг компанија го оспорија и покажаа дека може и повеќе. Компанијата излезе со црна верзија на BMW M2 Competition полн со подобрувања како на каросериската, така и на агрегатната страна. Создадоа автомобил со додатни 140 ks и зголемен вртежен момент од 800 Nm. Тоа е автомобил со 3 литарски biturbo мотор со 6 цилиндри редно поставени, со вкупно 550 ks и вртежен момент од 800 Nm.

Покрај црната боја со златни детали, промени има и на висината на која е поставено возилото, намалено е за 20 милиметри и со тоа е подобрена и стабилноста.

Податоците што ги даваат од Manhart се оскудни, освен даденото забрзување од 0-100 за 4,5 секунди и максималната брзина од 280 километри на час.

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.