Select Page

ABT не престанува да изненадува: Audi RS6 Avant Performance Nogaro Edition

ABT не престанува да изненадува: Audi RS6 Avant  Performance Nogaro Edition

Од АВТ не чекаа многу за да решат заедно со одделот на AUDI SPORT да ја преработат стандардната верзија Audi RS6 Avant. Оваа ограничена серија од само 150 возила има импресивни карактеристики. Четири литрениот V8 biturbo мотор испорачува 705 ks и вртежен момент од 880Nm.

Но од АВТ решија да ја поместат границата за уште малку и веќе набилданиот караван од 705 ks го дополнија со уште 30 ks и го донесоа до импресивни 735 ks.

Направија серија од 150 возила со 705 ks и 50 возила со 735 ks.

Тоа се автомобили што од 0-100 km/h постигнуваат за 3,1 секунда.

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.