Select Page

Слаба си како Twiggy

Слаба си како Twiggy

 

Лесли Лосон, сега 69-годишна жена, во шеесеттите и седумдесеттите години од минатиот век беше модна икона.

Станува збор за Twiggy. Оттогаш наваму, низ времињата, изразот “слаба си како Твиги” се користеше за девојки и жени кои беа изразито слаби.

 

 

Таа денес има 69 години, мајка е, баба, и исклучително се грижи за својот изглед.

Инаку, Twiggy денес се занимава со креирање на облека за жени на сите возрасти. Во едно интервју нагласува дека ги мрази ограничувањата и мрази кога луѓето ѝ кажуваат дека не треба да носи облека што не прилега за нејзините години. Затоа и нејзините креации не трпат ограничувања.

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.