Select Page

„Не сакав да го завршам животот, сакав само да прекине болката…“ 

„Не сакав да го завршам животот, сакав само да прекине болката…“ 

„Не сакав да го завршам животот, сакав само да прекине болката…“ 

Ова се најчестите зборови на лица кои имале обид за самоубиство. Побарајте помош доколку се соочувате со тешки моменти и/или суицидни мисли. Секогаш постои некој кој може и знае да слуша. Психотерапијата е најдобра можност да си помогнете себеси, но и на некој близок.

Денес е Светски ден на превенција од самоубиство. Не ги таложете проблемите и не ги решавајте со користење на антидепресиви. Побарајте помош од психотерапевт и поработете на своето психичко здравје. Животот е прекрасен. Живејте го.

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.