Гастрономија

Топло чоколадо

 

Потребни состојки:

60 г чоколадо

1/3 чаша шеќер

4 чаши млеко

1 прстофат сол

1/2 лажичка ванила

шлаг

Начин на подготовка:

  1. Чоколадото, шеќерот, млекото и солта ставете ги во тенџерче и загревајте на средна температура. Мешајте додека се стопи чоколадото и смесата убаво да се изедначи.
  2. Потоа додајте ја ванилата и повторно измешајте.
  3. Сипете го топлото чоколадо во 4 чаши и одозгора ставете шлаг. Врз шлагот по желба наросете цимет, какао или чоколадни трошки.

На здравје!

 

Слични написи

Спанаќ потпечен со компири и јајца

Biba

Топло-ладно (лава колач)

admin

За оваа чоколадна торта ви требаат само шест состојки и готова e за пет минути

dart

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.