Гастрономија

Кафе со чоколадо и слатка павлака

 

Потребни состојки:

200 мл врело филтер кафе

50 г чоколадо

35 мл слатка павлака

10 г шеќер

цимет за декорација

Начин на подготовка:

  1. Чоколадото стопете го на пареа, додајте ја слатката павлаката и измиксирајте.
  2. Во смесата додајте ги кафето и шеќерот и повторно измиксирајте.
  3. Готовата мешавина кафе сипете ја во две чаши и декорирајте го кафето со цимет.

На здравје!

 

Слични написи

Карамелизирани ореви

Biba

Топла салата од компири, боранија и кромид

Biba

Екстремна чоколадна торта

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.