Сцена

Како Џеј Ло на 52 години има тело на 20-годишна девојка

Џенифер Лопез има тело што би го сакале жените многу помлади од неа, а нејзината тајна, заедно со редовното вежбање, е избегнување одредена храна во текот на попладневните часови.

Џенифер Лопез ја делат 3 недели од нејзиниот 53-ти роденден, но нејзиното тело никогаш не би ја открило нејзината возраст. Латино ѕвездата веќе неколку децении изгледа како времето одамна да престанало да трча по неа, а тајната на својата беспрекорна линија, на која ѝ завидуваат многу помлади жени, ја должи на редовното вежбање и здравата, урамнотежена исхрана, каде главното правилото е да не се јадат јаглени хидрати по 14:30 часот.

За разлика од претерано рестриктивните режими на исхрана кои целосно ја забрануваат потрошувачката на јаглени хидрати, режимот на исхрана дизајниран од познатиот тренер Дејвид Кирш дозволува јаглехидрати, но само наутро и рано попладне.

Секако, се подразбира дека дозволените јаглехидрати не се ниту шеќери, ниту алкохол, кои Џеј Ло воопшто не ги консумира, но затоа во споменатите часови можете да јадете овесна каша, тестенини, мешунки и слични здрави јаглехидрати, кои како и сите други макронутриенти, се многу неопходни за телото. По 14 часот и 30 минути се препорачува да се јаде храна богата со протеини, како месо, риба и сирење, и свежо овошје, зеленчук и салати.

Трикот да јадеме јаглехидрати исклучиво во споменатите часови е дека на тој начин ја добиваме потребната енергија за извршување на секојдневните активности, а имаме доволно часови пред нас откако ќе престанеме да ги јадеме за да ги изгориме до вечер со зголемена активност.

Што се однесува до дозволената количина, нема строго пишано правило, но Дејвид советува да го слушате вашето тело и да јадете само кога сте навистина гладни, а како што вели, првите резултати ќе ги забележите по десет дена.

Слични написи

Џенифер Лопез е прогласена за модна икона за 2019 година

Biba

Мадона со таинствено видео го промовираше својот најнов албум

Biba

Елса Хоск со градник од милион долари

admin

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.