Гастрономија

Бели тестенини со павлака, пилешко и зеленчук

 

Потребни состојки:

  • 1 пакување тестенини по избор
  • 250 г битолска павлака
  • 150 г моцарела
  • 1 тиквичка
  • грст грашок
  • 100 г бело пилешко месо
  • магдонос
  • зачини по желба

Начин на подготовка:

  1. Тиквичката исечкајте ја на коцки и пропржете ја во малку вода и масло заедно со сечканото пилешко месо.
  2. Додајте го грашокот, па динстајте додека не омекне.
  3. Зачинете по желба со сол и/или зачини, додајте малку црн пипер, па сипете ја битолската павлака.
  4. Тестенините претходно сварете ги според упатството на пакувањето, па сварени додајте ги во зеленчукот и убаво промешајте.
  5. На крајот додајте ја иситнетата моцарела и уште еднаш промешајте за моцарелата да се распореди насекаде.
  6. Наросете свеж магдонос и послужете додека е топло.

 

Слични написи

Четири начини за правилно стерилизирање тегли за зимница

dart

Домашен леб што не се меси

Biba

Како да го исечете кромидот без солзи

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.