Select Page

Љубов во првата секунда

Љубов во првата секунда

Многумина веруваат дека љубов на прв поглед не постои, дека е илузија, но постојат студии кои го потврдуваат токму тоа: постои љубов на прв поглед.

Утврдено е дека е потребно само една секунда за да се заклучи дека некој е атрактивен и многу добар кандидат за потенцијален партнер.

“Студиите ја опфаќаат примарната перцепција за потенцијални партнери. Ние всушност имаме внатрешни параметри кои во рок од една секунда ни кажуваат дека некој ни е привлечен и дека сакаме врска со таа личност”, вели психологот Џон Манер од Универзитетот во Флорида.

Секако, студиите ги покажуваат базичните ставови на одредена личност и дека тоа што во моментот сме добиле перцепција за тоа дека некој ни се допаѓа, не е доволно за да дојде до квалитетна врска, брак. На тоа треба понатаму да се работи.

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.