Избор на уредникот Љубов и секс

Што значи да се биде пансексуалец и во што се разликува од бисексуалец

Многу луѓе не знаат дека се пансексуалци сè додека некој не им го објасни тоа. Луѓето што се идентификуваат како такви велат дека нив не ги привлекува полот кај луѓето туку нивната особеност и дека не се ограничуваат на тоа дали ќе им се допадне женско или машко.

Според разликите и фактите за пансексуалците, откриваме дека пансексуалци има многу повеќе отколку што мислиме.

  • Пансексуалец не е исто што и бисексуалец. Иако постојат многу сличности помеѓу двата поими, постојат ситни разлики што ги одвојуваат. Бисексуалци се луѓе што ги привлекуваат двата пола, додека пансексуалците не ги привлекува полот туку особеностите и енергијата на одреден партнер.
  • Пансексуалците не се збунети. Тие тврдат дека не можат секогаш да знаат што ќе им се допадне кај партнерот. Тие си имаат специфичен тип на партнер и секогаш тежнеат да го пронајдат. Свесни се дека можат да бидат и со женско и со машко и не чувствуваат збунетост во однос на сексуалноста.
  • Не можат да бидат со кого било. Секогаш се греши кога се вели дека пансексуалците можат да бидат со кого било. Тие одбираат партнер кој ќе ги привлече со однесувањето и со карактерот.

Можеби ќе ве интересира

Детаљ кој открива дали сте среќни во бракот

Biba

Што помислуваат мажите кога ќе видат голо женско тело

Biba

Кога е вистинскиот тајминг за секс во текот на денот?

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.