Select Page

Хидрираната кожа старее побавно

Хидрираната кожа старее побавно

 

Враќањето на влажноста на кожата почнува одвнатре. Anti-aging негата за кожа е најделотворна кога се комбинира со внатрешната нега. Не е тешко да се постигне внатрешната влажност. Со 6-8 чаши вода дневно вашето тело ќе биде хидрирано на природен начин, а со тоа и вашата кожа.

Кога внатрешната хидратација се комбинира со надворешната, ефектот ќе биде забележлив. Со правилна нега, вашата кожа наскоро ќе изгледа помладо и посјајно.

Кога сте го хидрирале телото одвнатре, тогаш и лосионите и кремите за нега на кожата ќе делуваат поефикасно. Ако кожата не ја навлажниме одвнатре, ниту еден козметички производ нема да помогне.

Затоа, најважна ставка во anti-aging негата на секој возрасен човек треба да биде добрата хидратација. Пијте чиста вода во текот на денот и на тој начин ќе ја отворите кожата за делувањето на кремите и другите препарати за нега.

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.