Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Хибриден автомобил од милион евра на Koenigsegg

Кликнете на копчето "Сподели" и другите да го прочитаат написот.
  •  
  •  

Koenigsegg неделава ја најави соработката со шведската компнија NEVS (National Electric Vehicle Sweden), а производот на нивната соработка би можел да биде хибриден суперавтомобил.

Со овој чекор од Koenigsegg сакаат да ја зголемат продажбата од 20 на 100 автомобили.

Новиот хибриден суперавтомобил со сигурност нема да се најде на истото рамниште со Agera RS и Regera, но со сигурност ќе биде репрезентативен примерок од брендот на Koenigsegg.

“Сакаме да ја прошириме нашата понуда бидејќи нашиот бренд го надрасна производството. Имаме неколку години да ги испорачаме суперлуксузните хиперавтомобили што ги произведуваме денес и сметаме дека со производство на поевтини модели можеме да ја зголемиме продажбата”, изјавуваат од Koenigsegg.

Се навестува дека новиот хибриден хиперавтомобил би бил со цена од околу еден милион долари.