Select Page

Форд ги вработи првите роботи

Форд ги вработи првите роботи

 

Шест месеци откако од Форд најавија ангажирање на роботи во човечка околина, вработија два робота кои наликуваат на сцена од филмот Терминатор.

Се работи за роботи произведени во Агилити Роботикс, а нивната специфика е функционирање во човечка околина. Можат да работат во затворени простори, логистика или пак за крајна достава до купувачите.

Соработката меѓу двете компании подразбира опремување на возилата на Форд кои се користат за бизнис и карго со вакви роботи, на кои системите за автономија ќе им даваат информации и со тоа ќе им го олеснат движењето. Роботите ќе добиваат информации за пратките, локациите како и желбите за испорака на клиентите.

Погледнете го видеото.

 

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.