Гастрономија

Топло чоколадо

 

Потребни состојки:

60 г чоколадо

1/3 чаша шеќер

4 чаши млеко

1 прстофат сол

1/2 лажичка ванила

шлаг

Начин на подготовка:

  1. Чоколадото, шеќерот, млекото и солта ставете ги во тенџерче и загревајте на средна температура. Мешајте додека се стопи чоколадото и смесата убаво да се изедначи.
  2. Потоа додајте ја ванилата и повторно измешајте.
  3. Сипете го топлото чоколадо во 4 чаши и одозгора ставете шлаг. Врз шлагот по желба наросете цимет, какао или чоколадни трошки.

На здравје!

 

Слични написи

Детокс супа

Biba

Пуканки со карамел

Biba

Еклер торта што не се пече

Biba

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.