Забава

Тие досадни молци

Отстранувањето на молци од облеката не е лесно, но не се препорачува употреба на отрови кои можат да го загрозат здравјето на луѓето и нивните миленици.

Отровот е непожелен, но другите производи не се доволно ефикасни против молци. Треба да ја фрлите целата облека на која сте забележале молци.

Исперете ги и спакувајте ги сите работи што не се оштетени. Ставете ги во замрзнувач и исчистете го плакарот. Во иднина користете комбинација од превентивни производи кои не им штетат на луѓето или животните.

Во плакарите може да ставите ќесички со лаванда или кедар, но тие нема целосно да ги одвратат инсектите и да ја заштитат вашата облека. Сепак, помагаат да им се отежни животот на молците без употреба на отров.

Во плакарите ставете само облека што претходно сте ја испрале и исушиле, бидејќи молците ги привлекува мирисот на пот.

Можеби ќе ве интересира

Луѓе риби – генетски адаптирани за престој во вода

admin

Според експертите, луѓето постари од 40 години не би требало да работат повеќе од 3 дена во неделата

Biba

Италијанскиот произведувач на слатки Ferrero ја понуди најслатката работа на светот

admin

Овој сајт користи колачиња за подобрување на корисничкиот интерфејс. Прифати Прочитај

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.