Страшен пад на двократната светска шампионка

 

Денешниот ден во Кран Монтана ја донесе прва победа во спуст оваа година за Италијанката Софиа Џоџиа, но донесе и незгода за двократната светска шампионка, Словенката Илка Штухец.

Словенечката скијачка на средина од патеката изгуби контрола и заврши во заштитната ограда. Сепак, успеа да се соземе, да се исправи на нозе и да се спушти до целта.

По пристигнувањето на целта се пожалила на болка во колената, и по завршените прегледи е констатирано дека има повреди на задниот вкрстен лигамент на левото колено.

Ова е повреда поради која ќе го пропушти остатокот од сезоната.

Погледнете го видеото од нејзиното паѓање.

 

Копирањето на содржината е забрането!