Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Со секс до 4,5 килограми помалку

Кликнете на копчето "Сподели" и другите да го прочитаат написот.
  •  
  •  

Тајната на добрата линија и ефикасното трошење калории се крие во редовниот секс, поточно во одредени пози за жените и за мажите.

Едноставниотт секс троши 150 калории, а дивиот до 350, што е еднакво на 30 минути трчање.

Сексолозите препорачуваат секс три пати неделно, а за викендите и два пати во денот. Така најдобро ќе ја искористите “телесната вежба”.

Жените би требало да ја практикуваат позата кога тие се врз својот партнер, бидејќи така ги активираат сите мускули на рацете, рамената и бутовите, додека за мажите најефикасна поза е мисионерската, бидејќи така ги активираат сите мускули на телото.

Покрај класичниот секс, сексолозите наведуваат дека се губат калории и со страсно бакнување и велат дека тоа во текот на денот троши и до 100 калории, а на годишно ниво 36.500 калории или 4,5 килограми само од бакнување.

За да ја одржувате линијата потребно е сексот да трае барем 15 минути.

Кога ќе го соберете губењето на калории од бакнување и од секс, ќе дојдете до бројка што не е за занемарување. Затоа, бидете страсни и имајте секс секогаш кога можете.