Select Page

Светот на луксузот: Rolls-Royce Ghost Zenith

Светот на луксузот: Rolls-Royce Ghost Zenith

 

Британската автомобилска компанија Ролс-Ројс го претстави претставникот на ограничената колекција Zenith.

Ghost Zenith ја следи традицијата на претходно прикажаниот Phantom Zenith.

 

 

Според изјавите на призводителот, Ghost Zenith изобилува со новитети кои го одвојуваат од стандардната верзија на Rolls-Royce Ghost. Промените на дизајнот се инспирирани од концептот 200 EX од 2009 година. Ghost Zenith доби уникатна скулптура на ролс-ројс на хаубата на кое е изгравирано името на моделот.

Rolls-Royce Ghost Zenith ќе има само 50 члена. Секој од нив ќе биде уникатно гравиран и различен.

 

 

Автомобилот ќе биде достапен во стандардна и продолжена верзија. Ќе го движи 6,6-литрен V12 мотор со турбополнач.

Се очекува цената да биде над 200 000 фунти.

 

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.