Select Page

Причина зошто треба да престанете да носите градник

Причина зошто треба да престанете да носите градник

Според најновото истражување на тема женски гради спроведено на Универзитетот Бесансон во Франција, секојдневното носење градник не им помага на градите во пркосењето на гравитацијата, туку напротив им одмага.

Во петнаесетгодишното истражување во кое учествувале жени на возраст од 18-35 години, половина од жените носеле градници, а останатата половина не носеле.

После долгогодишни мерења научниците заклучиле дека жените кои не носеле градник имале поцврсти гради од жените кои носеле.

“Градите баш и немаат некаква корист од носењето градник. Всушност, градниците ги прават обесени”, изјавила професорката Жан-Денис Руилон, одговорна за спроведување на целото истражување.

Капуцин, една од жените што учествувале во истражувањето и која по завршувањето на проектот престанала да носи градник, изјавила:

“Откако веќе не носам градник многу полесно дишам, подобро се чувствувам и имам помалку болки во грбот”.

Жан-Денис Руилон предупредува дека не смее наеднаш да се престане со носење градник и дека жените во педесеттите години нема да имаат бенефит во истиот момент, туку треба да помине малку време.

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.