Select Page

Потврдено е доаѓањето на новиот модел на Тесла

Потврдено е доаѓањето на новиот модел на Тесла

 

Илон Маск и Тесла се познати по своите револуционерни и научно-фантастични дизајни на возила.

Најново нешто од “кујната” на Тесла е Cybertruck, а за негова презентација е искористен култниот филм Blade Runner. Како датум за појавување е наведен 21 ноември и тоа во фабриката на SpaceX, недалеку од Лос Анџелес.

Како и за model 3 за кој Илон Маск даде ветување дека ќе биде подобар од BMW 3, така и за овој електричен камионет Маск ветува дека ќе биде подобар од познатиот F-150 на Ford, кој е најпопуларниот и најпродаваниот камионет во историјата. Тој не застанува на тоа, туку вели дека на пат ќе биде подобар и од Porsche 911.

Во него ќе може да се сместат шест лица и ќе има радиус на движење од 800 километри.

Цената ќе му биде 50 000 долари.

 

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Забрането е копирање на текстот!