Печени пилешки гради со песто од босилек

 

Потребни состојки:

3 парчиња пилешки гради

6 лажици песто од босилек (линк)

2 патлиџана исечени на тркалца

3 парчиња моцарела

Начин на подготовка:

  1. Пилешките гради ставете ги во сад за печење.
  2. Врз секое од трите парчиња месо ставете по две полни лажици песто од босилек и размачкајте го целосно врз месото.
  3. Врз сосот на секое парче месо ставете по едно долго парче моцарела и две тркалца патлиџан.
  4. Печете го месото околу 30 минути во рерна загреана на 280 степени Целзиусови.
  5. Послужете го додека е топло со гарнир од варен ориз, компири или друг зеленчук.

На здравје!

 

Копирањето на содржината е забрането!