Select Page

Обувки што не се препорачуваат кога возите автомобил

Обувки што не се препорачуваат кога возите автомобил

Доколку не носите соодветни обувки при возење се загрозувате себеси, а ги загрозувате и другите учесници во сообраќајот.

Обувките што не се соодветни за возење предизвикуваат губење на осетот за допир на папучата за гас, лизгаат и ја држат ногата неправилно.

Што и да носите при прошетки или кога излегувате во кафулиња и ресторани, во автомобилот секогаш имајте соодветни обувки за возење.

Следува листа на обувки што воопшто не се препорачуваат при возење на вашиот автомобил:

  • сите типови на папучи
  • чевли со високи потпетици
  • чизми
  • чевли со дебел ѓон
  • и во никој случај возење боси

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.