Select Page

Новиот Audi A6 Allroad

Новиот Audi A6 Allroad

 

По минатогодишното претставување на новата генерација на А6, Ауди ја претстави и верзијата Allroad.

За купувачите кои не преферираат SUV и Crossover возила, од Ауди понудија верзија која се базира на основата на стандардниот А6 модел, а спецификата на луксузот, квалитетот и моќта се спојува со можност за користење на секакви подлоги. Понудени се три верзии од трилитарскиот V6 мотор, а ќе се разликуваат само по испорачаната моќ.

Allroad доаѓа со стандардниот quatro интегрален погон и со подвозје кое е за 45 милиметри повеќе подигнато од стандардната верзија. 4,9 метри долгото возило во основната верзија 45 TDI испорачува моќ од 231 ks и вртежен момент од 500Nm.

Верзијата 50 TDI има моќ од 286 ks и вртежен момент од 620Nm, а 55 TDI испорачува 349 ks и вртежен момент од 700 Nm.

Сите верзии користат автоматски менувач со 8 степени на пренос.

Основната цена на Allroad во Германија изнесува 61 500 евра.

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.