Необичен начин да се ослободите од непријатниот мирис на обувките

 

Сосема е нормално во летниот период повеќе да се потиме и да ни се појавува непријатна миризба од обувките.

Овој проблем може да се реши на многу начини, но според експертот за чистење Линзи Кромби, начинот на кој таа пристапила во решавање на овој проблем е многу едноставен и не чини пари.

На својот инстаграм-профил го објаснила начинот кој таа го смета за ефикасен и бесплатен.

За елиминирање на миризбата во чевлите, таа користи веќе искористени кесиња од каков било чај кои ги става во внатрешноста на чевлите. Обувките заедно со вметнатите кесиња од чај се ставаат преку ноќ на топло и суво место и колку подолго стојат, толку подобар ефект се постигнува. Принципот е таков што кесињата од чај имаат ефект на впивање на влага и мириси и на тој начин миризбата во чевлите се елиминира.

 

View this post on Instagram

✨Cleaning Tip Tuesday✨ . An oldie but a goodie today especially as the weather is heating up and there is nothing worse than smelly shoes . Pop a few tea bags inside your smelly shoes to fight off bad odours that are caused by heat and bacteria . Leave to sit over night in a warm dry place. The longer you leave the better . Any tea bags will work even the minty herbal ones. Tea bags are super absorbent and will suck the moisturiser and smell right out . To save waste make sure you reuse the ones from your shoes for other household tasks. Tea bags actually have lots of uses from cleaning marks of windows and mirrors to fertilising your plants . . . . #cleaningtiptuesday #smellyshoes #cleaningtip #clean #cleaning #advice #motivation #queenofclean #bacteria #freshfeet #trainners #nike #teabags #trick #homehack #familylife #mumsproblems

A post shared by Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean) on

 

Забрането е копирање на текстот!