Select Page

Најголемата зграда испечатена со 3Д печатач е во Дубаи

Најголемата зграда испечатена со 3Д печатач е во Дубаи

 

Технологијата на 3Д печатење со секој следен ден навлегува сè подлабоко во нашите животи. Се печатат најразлични предмети од најразлични материјали.

Изградбата на куќи и згради со помош на 3Д печатач станува многу популарна поради брзината на изведба и намалените трошоци.

Богатите шеици од Дубаи секојдневно се натпреваруваат на многу полиња – од најскапиот автомобил до најголемата јахта. Сега ја имаат и најголемата зграда изградена со 3Д печатар.

Погледнете го видеото за да видите за што станува збор.

 

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.