Најбрзиот спортски компактен автомобил е?

 

Конкуренцијата на спортисти во C автомобилскиот сегмент никогаш не бил поостар, па затоа јутјуб каналот CarWow направија своевиден тест за тоа кој е најбрз.

На тестот ги вкрстија копјата Ford Focus RS, Mercedes AMG A-35, BMW M140i, VolksWgen Golf R и Audi S3.

Генерално се еднакви, освен некои мали разлики во финесите. Разликите од најслабиот до најјакиот е отприлика 50 коњски сили.

Погледнете го видеото и ќе дознаете кој е најбрзиот во класата.

 

Копирањето на содржината е забрането!