Select Page

Металика донираше 250 000 долари за Детската онколошка клиника во Романија

Металика донираше 250 000 долари за Детската онколошка клиника во Романија

 

Американската група Металика донираше 250 000 долари за изградбата на Детската онколошка клиника во Букурешт, Романија.

Донаторската организација “Daruieste Viata” основана е во 2012 година и досега има собрано донации од 260 000 поединци и 2000 компании.

Детската онколошка клиника се гради во склоп на градењето на болничкиот комплекс во Букурешт и е еден од ретките што во последните 30 години се градат во Романија.

 

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.