Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Медени бисквити

  •  
  •  

Потребни состојки:

175 гр несолен путер исечен на парчиња

1 чаша шеќер

1/4 чаша мед

1/4 лажичка цимет

1 јајце изматено со жица

1 лажичка екстракт од ванила

2 1/4 чаша саморастечко брашно

Начин на подготовка:

  1. Во тавче на шпорет измешајте ги путерот, шеќерот, медот и циметот на ниска температура, додека да се стопат путерот и шеќерот и мешавината да се изедначи.
  2. Тргнете го тавчето од шпорет, пресипете ја смесата во длабок сад и оставете ја да се олади на собна температура.
  3. Потоа додајте ги јајцето, ванилата и брашното и убаво измешајте. Со лажица вадете топчиња од смесата и ставајте ги на хартија за печење во тепсија, на растојание од 4 см меѓу нив. Нежно измазнете го со виљушка секое топче.
  4. Печете ги на температура од 180 степени Целзиусови, додека да добијат златножолта боја. Послужете ги откако ќе се оладат.

На здравје!