Select Page

Македонија се најде на листата на „Најдобрите места за патување за 2020“ според Lonely planet

Македонија се најде на листата на „Најдобрите места за патување за 2020“ според Lonely planet

 

Секоја година Lonely Planet објавува листа на најдобри места за патување.

На овогодишната листа се најдоа многу интересни локации.

На самиот врва на листата се наоѓа кралството Бутан, кое се наоѓа на планинскиот масив на Хималаите.

По него, според Lonely Planet, следат Англија, Аруба, Есватини, а оваа година на листата е и Македонија.

 

 

Тука се и Корзика, Холандија, Мароко и Уругвај.

Патеписците и блогерите кои пишуваат за Lonely Planet дадоа и попис на градови што би требало да се посетат како Вашингтон, Каиро, Галвеј во Ирска, Ла Паз во Боливија.

Исто така, избраа и региони што би биле интересни за посета како Тохуку во Јапонија, Мејн во САД, провинцијата Кадиз во Шпанија.

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.