Select Page

Мажите со брада се попривлечни за жените

Мажите со брада се попривлечни за жените

 

Според истражувањето објавено во Journal of Evolutionary Biology во кое учествувале 8500 жени, мажите со брада се попрвивлечни за нив.

Во истражувањето на испитаничките им се прикажувани слики на мажи кои биле комплетно избричени, мажи со брада од 5 дена, брада од 10 дена и брада од 4 седмици.

Резултатите кои ги добиле биле повеќе од зачудувачки. Најголемиот број од жените изјавиле дека мажите со брада од 10 дена им се најпривлечни.

На второ место била брадата од 4 седмици, а по неа била брадата од неколку дена.

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.