Лада Нива 6×6 – играчка за помалку богатите

За скапите теренски возила со 6×6 пренос, како играчки за богатите – има безброј написи. Најпознат таков модел е Mercedes G63 AMG 6×6.

Но постојат ентузијасти кои се потрудиле да направат конкурент на играчките за богатите. Такво возило е Лада Нива 6×6. Возилото не е во сериско производство, туку е произведен еден примерок од момците од Garage 54 за да се докаже дека е возможно.

Погледнете го видеото за процесот на изработка на овој теренец.

Копирањето на содржината е забрането!