Select Page

Како влијае првото утринско кафе на мозокот

Како влијае првото утринско кафе на мозокот

 

Кафето стимулира лачење на адреналин и допамин. Поради тоа, срцето почнува забрзано да работи и се зголемува чувството на среќа.

На сличен начин, само во помал степен, функционира и кокаинот, и токму поради тоа кафето предизвикува блага зависност.

За повеќе информации, погледнете го видеото во продолжение:

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.