Италијанска салата со маслинки

 

Потребни состојки:

350 г боранија

10 компири

1/2 чаша оцет балсамико

1 мала главица црвен кромид, ситно исечкан

60-70 г маслинки без семки, исцедени од течноста

сол и бибер

Начин на подготовка:

  1. Боранијата и компирите сварете ги, компирите исечете ги на четвртинки, а боранијата оставете ја цела или пресечете ја на половинки. Ставете ги во поголем сад, додајте ги кромидот и маслинките пресечени на тркалца.
  2. Ставете сол и бибер (ако не сте ставиле при варењето), прелијте ја салатата со оцетот и измешајте. Пред послужување чувајте ја во фрижидер 1-2 часа во добро затворен сад.

На здравје!

 

Копирањето на содржината е забрането!