Select Page

Инстаграм оневозможи прегледување на профилите доколку не сте најавени

Инстаграм оневозможи прегледување на профилите доколку не сте најавени

 

Опцијата што ја имаше на Инстаграм за прегледување на профилите и сликите на корисници иако не сте најавени на свој профил, заминува во минатото.

Работејќи на проблематиката на приватност на своите корисници, од Инстаграм решија да ја оневозможат оваа опција и да воведат задолжително најавување доколку сакате да гледате што објавува корисникот на својот профил.

Со новата опција, доколку ненајавени почнете да листате постови од корисник на Инстаграм, по само десет поста ќе ви биде наметната обврската за задолжителна најава доколку сакате да продолжите.

Се смета дека оваа опција, покрај безбедноста, дополнително ќе ја зголеми тенденцијата на зголемување на бројот на корисници кој во моментов е над милијарда. Исто така, со опијата ќе се подобри и интернет огласувањето што е една од главните желби на администраторите.

 

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.