Select Page

За голем број мажи бакнувањето со друга жена не се смета за изневерување

За голем број мажи бакнувањето со друга жена не се смета за изневерување

 

Истражувачите неодамна дојдоа до заклучок дека за мажите бакнувањето со друга жена не значи изневерување.

Поимот изневерување има различно значење за различни луѓе. За некои е доволно флертување или кокетна смс порака, додека пак други имаат многу полиберален пристап и за валидни ги сметаат само најизразените облици на изневерување, како што е интимен однос со некој друг.

Според новото истражување кое го спровеле од BBC Radio 5 Live, во кое учествувале 2066 возрасни Британци, половина од мажите спаѓаат во втората категорија. За разлика од нив, 73 % од жените сметаат дека бакнувањето со друга жена е изневерување.

Слична е ситуацијата и со интернет сексот. Половина од мажите сметаат дека тоа не треба да се смета за изневерување, а 75 % од жените сајбер сексот го сметаат за изневерување.

Експертот за врски Џејмс Прајс сугерира дека резултатите можеби се одраз на различните сфаќања за интимноста на мажите и на жените.

“Меѓутоа, без оглед на полот, ако се бакнувате со друга личност и не го сметате тоа за изневерување, тоа укажува на недостаток на основно почитување за вашиот партнер и воопшто за врската”, смета тој. “Ако не се грижите за вашите постапки или за реакцијата на вашиот партнер, тогаш сте со погрешна личност”, додава Прајс.

Исто така, 47 % од испитаниците (и мажи и жени) изјавиле дека сексуалното образование во училиштето не ги информирало доволно и не ги подготвило за сексуалниот живот.

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.