Select Page

Експресно разладете шише вино со помош на еден трик

Експресно разладете шише вино со помош на еден трик
За брзо да оладите шише вино потребно ви е само кујнска крпа и седум минути. Ова може да се направи и со кујнски хартиени бришачи, но влажната крпа се покажала како поефикасна. Доколку гостите ви дојдат на ручек во недела, а сте заборавиле да го разладите виното, овој трик ќе ви биде добредојден. Можете да го користите во која било друга пригода и за секое вино.     Сè што ви треба е кујнска крпа. Натопете ја добро со вода, но не ја стегајте. Поставете ја на површината и завиткајте го виното во неа. Ставете го шишето во крпата во замрзнувач 7 минути. Вашето вино е разладено и подготвено за сервирање, пишува Бизнис инсајдер, кој го спроведе овој експеримент.

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.