Еволуцијата на Audi R8

 

Видеото ја прикажува еволуцијата на Audi R8 од првиот модел прикажан во 2003 година, низ четирите генерации, сè до актуелниот модел денес.

Првиот модел претставен во 2003 година, а официјално во продажба во 2006 година, го придвижуваше 4,2-литрен V8 FSI мотор со 420 коњски сили. Силата од моторот се пренесуваше до тркалата преку мануелен менувач, а од 0-100 км/ч забрзуваше за 4,6 секунди.

Каков бил напредокот од тој модел до актуелниот сега, ќе видите во видеото.

 

 

Забрането е копирање на текстот!