Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Дубаи го има првиот пловечки супермаркет

Кликнете на копчето "Сподели" и другите да го прочитаат написот.
  •  
  •  

Дубаи се истакнува по многу работи: највисоки згради, вештачки острови, полиција со летала… За да се продолжи традицијата на уникатност, Дубаи го доби и првиот пловечки супермаркет.

Пловечкиот супермаркет, кој всушност претставува пловечка платформа усидрена во вода, е направен во соработка со францускиот ланец на супермаркети Carrefour.

Маркетот е наменет за клиентите што уживаат на јахти, оние што возат скутери на вода, а може да го користат и луѓето од блиските плажи.

Оние кои поседуваат пловила можат да пријдат, да нарачаат она што го сакаат и да почекаат да им ги дадат нарачаните производи, додека оние со поголеми пловила можат да нарачаат на телефон и нарачката да им се испорача. Нарачките, исто така, може да се вршат и преку апликација наречена Aqua Pod и потоа доставувач ја врши доставата.

Супермаркетот нуди повеќе од 300 производи, вклучително ладна и топла храна и пијалок, но и производи за хигиена и нега.

Пловечкиот супермаркет е дизајн на Aquatic Architects Design Studio од Дубаи и е фокусиран на екологијата. Пловилото за работа и движење користи батерии кои можат да се полнат.

Исто така, пловилото е опремено со систем за собирање отпадоци од водата.