Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Дома направете спреј за брзо одмрзнување на автомобилските стакла

Кликнете на копчето "Сподели" и другите да го прочитаат написот.
  •  
  •  

Доаѓа зимата и почнуваат проблемите со замрзнати стакла на автомобилите. Мора да се гребат, да се загреваат, да се губи време наутро кога е ладно.

Сепак, со помош на неколку средства што ги имаме и дома, може многу да си ја олесниме ситуацијата. Може да си направиме магичен спреј за одмрзнување на замрзнати автостакла.

За да го подготвите овој спреј, потребно е:

  • пластично шише од 1 литар со прскалка
  • 200 мл вода
  • 600 мл чист алкохол
  • 3 лажички течно средство за миење садови

Сите течности ставете ги во шишето со прскалка и силно протресете го шишето за да се измешаат состојките.

Употреба:

Испрскајте ги замрзнатите стакла со подготвената течност и оставете краток период да делува. Потоа лесно со стругалката за мраз отстранете го остатокот од мразот од стаклото.

Мешавината на алкохол и вода брзо го топи мразот, а средството за миење на садови ги омекнува гумичките на бришачите.