Select Page

Дали вашето дете треба да расте со милениче

Дали вашето дете треба да расте со милениче

 

Миленичињата влијаат најпозитивно на развојот и задоволството на децата. Тие се често најпосакуваното нешто што го имаат.

Неспорно и многу пати докажано е тоа дека децата кои растат со миленичиња имаат посилен имунитет и  многу поретко се разболуваат. Помирни се и можат да се справат со поголемо ниво на стрес.

Дружењето со миленици на децата им дава чувство на сигурност, допирот и галењето ги ослободува од стресот и го зголемува производството на хормонот на среќа. Затоа се весели и среќни.

Другиот аспект на чување милениче е и тоа што ги прави поодговорни, учат да се грижат за друго живо суштество, и кај нив ги развива социјалните компетенции, чувството на обврска, самостојноста и психичката стабилност.

Пред да се впуштите во набавка на милениче, исклучете ја секој можност од алергија што вашето дете би можело да ја има кон животното.

 

Наши пријатели

Патување низ времето

Follow Us

Почитувани! Не е дозволено копирање на текстови од Прекрасен свет.